Amb nocturnitat i sense alternativa

Posted on Updated on

L’Ajuntament de Girona vol convertir la ciutat en un destí turístic de primer ordre. Des del grup municipal socialista també ho desitgem, perquè així ho hem defensat i ho hem treballat quan hem estat al capdavant de la ciutat. Per assolir un turisme de qualitat, entès com aquell que gaudeixi d’una experiència turística excel•lent, cal una planificació turística que garanteixi el benestar del ciutadà. Això passa perquè l’Ajuntament de Girona elabori un pla estratègic de ciutat, en el qual hi participin tots els sectors implicats, que hi convergeixin totes les voluntats i plegats dissenyar la Girona del futur.

Una bona oferta d’oci nocturn, complementa l’oferta turística. Als darrers anys l’oci nocturn de la ciutat ha anat canviant. Ha augmentat la qualitat i la diversitat de l’oferta adaptant-se a les exigències del nou públic, i s’ha convertit en un nou punt d’atracció. Però no només per això, una oferta d’oci nocturn, regulada, ordenada i ben pensada, és també una necessitat per als propis gironins. Durant massa anys per cercar l’oferta d’oci a la ciutat, principalment els joves, calia realitzar desplaçaments a altres indrets amb l’evident risc i molèsties que sovint comporten aquests desplaçaments nocturns.

Aquest estiu, després de més de vint anys, la ciutat s’ha quedat sense les “Carpes” de la Devesa i sense una alternativa. Compartim que calia reformular aquest recurs i adaptar-lo, però donant una opció a les nits d’estiu que s’adaptés a les noves exigències i que fos un valor afegit i un complement a l’activitat existent, sempre compatibilitzat amb el dret al descans dels veïns. Això ha suposat unes conseqüències poc beneficioses pels ciutadans i un perjudici econòmic greu pels empresaris de la restauració, tenint en compte, a més, l’afectació dels nous horaris decretats per l’equip de govern de la ciutat a les seves terrasses.

Quan es va aprovar l’ordenança que regula els horaris de terrasses dels establiments de restauració, vam reconèixer que era una bona eina per posar ordre i per trobar l’equilibri entre el descans dels veïns i l’activitat de nit, però les diferents reaccions dels afectats ens fan pensar que no ha estat així.

Ordenar i regular no ha de suposar imposar. Els sectors implicats han de poder donar la seva opinió i treballar en models alternatius als existents, si aquests es consideren caducs o poc adequats per l’ús actual. Però eliminar espais, reduir horaris i no tenir planificades alternatives ha comportat que es visquin situacions absurdes a les terrasses de molts establiments de Girona.

La concertació entre les parts implicades per debatre i arribar a un consens comú en aquest tema seria beneficiosa per a tots: veïns, empresaris i per la ciutat. L’ajuntament ha d’establir un diàleg conjunt, consensuar propostes que millorin la qualitat de l’oci nocturn. Fer pedagogia i conscienciació amb campanyes educatives per prevenir i corregir el soroll als carrers de la ciutat i garantir el descans. Aquesta és una fórmula que pot donar resultat. Ara, però, s’ha de fer balanç, analitzar amb rigor com ha anat la temporada, fer autocrítica i si cal rectificar.

Glòria Plana Yanes
Regidora del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona
24.10.2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s