No perdem el pas

Posted on Updated on

Girona cada vegada és més present en els circuits i programes dels agents turístics. Una mostra n’és l’habitual aparició d’articles sobre la ciutat a revistes tan prestigioses com la que fa pocs dies va publicar la  guia de viatges Frommer’s, que la situava com el desè millor destí del món per l’any 2012.  Aquest posicionament de la ciutat s’ha aconseguit per la voluntat en el seu moment i pel treball, perseverança i esforç que l’Ajuntament de Girona fa 30 anys va iniciar. El Govern de la ciutat va posar en marxa un projecte de i  per a la ciutat.  Podríem parlar de les millores urbanes, de la Universitat, i en especial la rehabilitació del Barri Vell, el recurs turístic més conegut i més demanat per les persones que ens visiten i que volen conèixer un patrimoni històric excepcionalment rehabilitat. S’hi han invertit molts recursos i s’ha actuat com a ciutat capdavantera a l’estat en rehabilitació del patrimoni i una mostra n’és la de les cases de l’Onyar, que han esdevingut icona de la nostra ciutat amb la Catedral i Sant Fèlix. Dels esforços i de les accions promogudes per un govern d’esquerres a la ciutat, ara recollim els fruits. Tenim una ciutat dinàmica, humana, que convida a passejar-s’hi i gaudir dels serveis que ofereix. La Girona de les fires comercials, esdeveniments i congressos, amb una oferta gastronòmica de primer ordre. Si la societat del segle XXI és la societat de la informació, de les tecnologies i de la creativitat que aporta valor afegit als productes i als serveis, Girona ha d’adequar-se a aquestes necessitats i a aquest futur.  En aquests moments difícils per la nostra economia és necessari crear i potenciar, amb el sector privat i amb tots els agents del sector, un model turístic per a la ciutat que es fonamenti en els projectes portats a terme fins ara i que tingui en compte els canvis que es vagin detectant. S’ha de promoure, fomentar i consolidar la concertació en polítiques turístiques que reverteixin en la ciutat. El model turístic s’ha de crear amb la participació de tots els actors locals. Esperem que el nou govern de la ciutat no perdi el pas, i vetlli pels interessos d’aquest sector, ja que s’ha d’impulsar la indústria turística, que representa el percentatge més alt del producte interior brut de la nostra ciutat. Però el que és més important, cal que els principals mitjans d’arribada de turistes, com a mínim, es mantinguin. Calen tots els esforços, més enllà de retrets sobre les formes d’operar, i aconseguir retenir qui més turistes ha portat a la ciutat i potenciar també l’arribada d’altres operadors. Però el model turístic actual passa pel manteniment de tots els mitjans que s’han disposat fins el moment, la davallada d’algun d’aquests operatius repercuteix directament sobre el sector, i indirectament sobre tota la ciutat. No es pot perdre ni un minut més, cal reconduir la situació i que l’aeroport de Girona torni a omplir de turistes la ciutat. Si d’aquest model el primer beneficiat n’és el ciutadà, se’n convertirà en el millor ambaixador i promotor de Girona, a la vegada que repercutirà en el visitant i, en definitiva, contribuirà en la millora de l’estat del benestar de les gironines i dels gironins.

GLÒRIA PLANA YANES 

11.11.2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s