Pedalant cap el futur

Posted on Updated on

Girona és història, però també present. I des d’aquest present es comença a projectar el futur. Les ocasions úniques s’han de saber aprofitar, i només qui les sap apreciar està capacitat per a les grans empreses.

Aviat els nostres carrers, les nostres contrades, seran travessades per un esclat multicolor , per una enorme caravana impulsada per l’energia de més d’un centenar i mig dels millors atletes del món sobre dues rodes.

L’esforç que ha fet, i ha de fer Girona ja ha estat amortitzat. Veure la pàgina web oficial de Le Tour i examinar les ressenyes turístico–culturals lloant les excel·lències i atractius de la ciutat, ja compensa la inversió econòmica.

A partir d’ara aquest ressò s’anirà incrementant, fins el moment àlgid del proper dia 9, en el que per uns minuts tot el món passejarà virtualment pels nostres carrers.

Això té un cost, hi haurà incomoditats, carrers tallats, restriccions de trànsit, però l’anàlisi d’aquest cost d’oportunitat, cal realitzar-lo des d’una perspectiva, amb visió de futur. Els rèdits seran, de fet ja ho són, molt més elevats que els inconvenients.

Ara és el moment d’enllaçar i recordar el perquè es dona la circumstància, no casual, que Girona hagi estat el destí predilecte de molts dels millors ciclistes dels darrers temps. Per descomptat Armstrong, potser el millor professional de la història d’aquest esport, però també Heras, Leipheimer, Hincapie, Vandevelde i molts altres que es poden afegir a aquesta llista. L’anonimat en què es poden moure per la ciutat, la tranquil·litat, la qualitat de vida, la seguretat i també, és clar, les magnífiques rutes d’entrenament que tenen a l’abast al llarg i ample de la geografia de les contrades gironines, han sigut motius clars d’elegir Girona per desenvolupar aquesta activitat.

Tots aquests actius han estat apreciats, i serveixen de mirall per a tots els visitants que aposten per fer cicloturisme a les nostres terres. Tant és aquest atractiu que el New York Times va qualificar Girona com el paradís pels cicloturistes.

Els gironins hem de saber valorar aquest esdeveniment, la promoció que ja suposa i la repercussió que tindrà per una ciutat com la nostra, i també que serveixi per reflexionar sobre la crítica oportunista i fàcil. És el moment de pedalar tots junts per a un futur encara millor, i sobretot de celebrar i gaudir d’una gran festa com és la sortida d’una etapa de Le Tour.

untitled

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s