Nota de premsa sobre el dret a decidir

Posted on

Glòria Plana aposta sense fissures pel dret a decidir i per un canvi en el PSC

Els catalans han de poder expressar la seva opinió en les urnes sobre el futur de Catalunya. El dret a decidir és un dret inalienable en la cultura democràtica, i des d’Avancem es treballarà per garantir que aquest dret es pugui exercir. La candidata a les primàries del PSC a Girona Glòria Plana afirma que la prioritat de la seva candidatura és liderar una alternativa de progrés a la ciutat que torni a col·locar la igualtat i la justícia social com a prioritats de l’agenda política. Aquesta prioritat per a la igualtat i la justicia social, però, no pot ser excusa per la defensa de la cultura pròpia, que és un valor que ha d’estar situat en una posició central. I ho ha de fer a l’entorn d’un projecte cultural que es proclama catalanista, que ha d’esdevenir un element d’identitat i ha de ser capaç d’ajustar-se a les necessitats canviants de la comunitat, des de la convicció de pertinença a una cultura rica.

La prioritat que donem a la igualtat i a la justícia social no pot ser una excusa per defugir qüestions relacionades amb el sobiranisme i el federalisme. Des de Girona cal contribuir a construir el país que necessitem i, per això, Plana planteja aquestes primàries amb una clara intenció de contribuir a canviar el PSC i que torni a ser el partit fort al servei de la ciutadania que ha governat la ciutat durant més de tres dècades. Per això, cal generar una nova cultura política que sigui alternativa a l’actual equip de govern conservador i reconstruir l’espai d’esquerres a la ciutat. Aquest procés, però, no s’ha de plantejar en cap moment com una lluita entre sectors, sinó com una oportunitat immillorable per sumar i possibilitar els canvis tant a la ciutat com al PSC. “Vull una Girona i un PSC grans, plurals i units en la diversitat. Que el partit recuperi el seu espai com a gran partit nacional català”, afirma la candidata. Perquè això passi, cal que el PSC reconnecti amb la societat i escolti el clam majoritari de la ciutadania, apostant pel dret a decidir. Per això, considera, el partit hauria de tornar a la mesa del pacte pel dret a decidir.

En aquest sentit, insisteix en la necessitat de millorar el sentit democràtic, ja que els principis d’igualtat i bé col·lectiu no són possibles si continua la desconfiança amb els representants polítics i la ciutadania. “Calen noves maneres d’entendre i fer política local avalades per la ciutadania”, conclou.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s